web
			stats
Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Adviseursoverzicht

   
   Advocaten
   Advocatuur/ juridische dienstverlening
   Ã€an en verkoop in het MKB
   Bedrijfsovername
   Behoud human Capital
   Business Valuators en M&A
   Corporate Finance
   Databanken
   De Overname-Experts zijn zeer ervaren, zelfstandige en onafhankelijke overnamespecialisten
   Financial services
   Financieringsadvies
   Focus op  continuïteit en waardecreatie
   Fusie & Overname
   Fusies en Overnames
   Fusies- Overnames- Participaties
   Investeerder
   Overige diensten (ICT)
   Participatie
   Subsidies

Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Adviseursoverzicht > Pensioen en Overname

Pensioen en OvernameOp het overnamepad?

Bel dan vroegtijdig ‘even Apeldoorn’
Bij overnames, fusies en afsplitsingen laten ondernemers zich in de regel adviseren door accountants en andere specialisten. Terecht. Deze gebeurtenissen zijn immers zeer specifiek, de materie complex en de financiële belangen groot. 
Vraagstukken over arbeidsvoorwaarden, en ook de pensioenregeling, worden in eerste instantie over het hoofd gezien terwijl deze toch ook van wezenlijk belang zijn. En als u dit niet goed regelt, dan kan dit onaangename gevolgen hebben voor de nieuwe onderneming. De ‘nieuwe’ werkgever moet zorgen voor een juiste dekking en toezegging aan medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Gebeurt dit niet dan kan de ondernemer met aanzienlijke financiële gevolgen geconfronteerd worden.  

Uit de praktijk

Uit een interview dat wij hadden met een directeur werd duidelijk dat een overnamepad een goede voorbereiding eist. “Ik dacht dat ik overal goed aan gedacht had”, begint de heer Van den Berg zijn relaas. “Ik wilde mijn onderneming al jaren uitbreiden. Die kans kwam toen ik in de ‘Overnamekrant’ een mooi adviesbureau met 20 medewerkers ter overname zag aangeboden. Eerst goede gesprekken gehad met de eigenaar om een beetje aan het bedrijf te snuffelen. Dat voelde goed. Daarna volgde een onderhoud met de bank, tenslotte is zo’n overname ook wel een hele investering. Ook daar zijn we goed uitgekomen. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt met de eigenaar van het bedrijf om spijkers met koppen te slaan. Tijdens dat gesprek kwam opeens de pensioenregeling aan de orde. En het klinkt misschien wel gek, maar daar had ik nog geen tel bij stilgestaan. Gelukkig wist mijn gesprekspartner daar wel meer over en adviseerde mij om eens mijn licht op te steken bij Centraal Beheer Achmea.
En ik moet zeggen: daar hebben ze mij prima geholpen om de pensioenregelingen, en later ook de andere arbeidsvoorwaarden, goed te harmoniseren. Alleen was ik hier zeker niet uitgekomen.” 

De oplossing

Centraal Beheer Achmea biedt een complete service op het gebied van overnames, fusies en afsplitsingen. Met een gespecialiseerd accountmanagementteam ondersteunen wij u op het gebied van pensioen- en arbeidsvoorwaardenvraagstukken. Voor het hierboven geschetste voorbeeld komen wij u tegemoet met een voorlopige risicodekking. Ook het hele communicatietraject - u bent wettelijk verplicht uw werknemers op de hoogte te brengen en te houden- kunnen wij van u overnemen.  Hoe sneller u ‘even Apeldoorn belt’, hoe beter wij u van dienst kunnen zijn.

Belt u voor een verhelderend gesprek met Jop Versteegt, zijn telefoonnummer is (055) 579 8356 . 


Neem contact met mij op

Aanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen