web
			stats
Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Zoeken naar aangeboden bedrijven

Sector
Subsector
Land
Regio
Profiel

Ik ben overnameadviseur

   Dienstverlening adviseur
   Database aangeboden bedrijven
   Database met kandidaat kopers
   Gratis nieuwsbrief aanvragen


Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Ik ben overnameadviseur > Database aangeboden bedrijven > 221 Dienstverlening > 221 gezondheidszorg

Succesvolle fitnessclubProfielnummer:
S10113

Profielinformatie:
Gezocht wordt naar een investeerder / participant, die een meerderheidsaandeel wil nemen in een zeer succesvolle fitnessgroep in de regio Kennemerland. De ondernemer wil een gedeelte van de waarde van zijn onderneming te gelde maken, maar blijft aan als actieve minderheidsaandeelhouder.

De onderneming is een fitnessclub in het hogere segment. In haar 20-jarige bestaan heeft de onderneming uitsluitend (zeer) winstgevende resultaten laten zien en heeft zij altijd de benchmarks verslagen. Ondanks de in de loop der jaren toegenomen concurrentie is deze onderneming nog altijd een cashmachine. Het jaarlijks uit te keren dividend bedraagt in de regel ten minste ? 500K.
De onderneming is de eerste club in Nederland geweest die fitness commercieel wist te maken en uit de krachthonk-beeldvorming wist te halen. De initiatieven van haar zijn door vele clubs in binnen- en buitenland gekopieerd. De ondernemer (mid-40) is een professionele en creatieve zakenman.

In 2015 heeft de onderneming enkele conceptuele optimalisaties doorgevoerd waarmee ze weer een unieke propositie in het premium segment heeft weten te bemachtigen. Dit heeft erin geresulteerd dat het aantal nieuwe leden in 2015 bijna 3 keer zo hoog was als in de periode ervoor.
Duidelijk is dat het vertrouwen in de onderneming erg hoog is. Dit uit zich in het hoge percentage langlopende abonnementen dat wordt afgesloten. Inmiddels heeft 85% van de leden een abonnement van minimaal 12 maanden afgesloten. 69% van de leden heeft zelfs een 24-maanden-abonnement afgesloten. Dit laatste is voor de fitnessbranche een zeer hoog percentage (normaliter is dit 20 - 25%). Gemiddelde jaarlijkse omzet per lid ? 521 (excl. BTW). Totaal 3.200 leden.
Ook het aantal leden dat bij andere clubs hebben gesport en weer terugkomen neemt steeds verder toe. Hierbij blijkt vooral dat de teleurstelling in de nieuwe concepten groot is vanwege slecht onderhoud, povere hygine, onvoldoende begeleiding, ongeschoold personeel en laag serviceniveau; punten waarop de onderneming juist hoog scoort.

De jaaromzet bedraagt ca ? 1,7 miljoen, met een EBITDA resultaat van ca ? 650K (38%).
Het personeelsbestand bestaat uit ca 25 personen (18 FTE).


Branche:
Dienstverlening / gezondheidszorg

Regio:
Randstad

Omzet:
1.700.000

Overnamerichtprijs:
N.o.t.k

Opties:
Terug | Print | Doorsturen

Neem contact met mij opAanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen