web
			stats
Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Zoeken naar aangeboden bedrijven

Sector
Subsector
Land
Regio
Profiel

Ik wil een bedrijf kopen

   Management Buy-In (MBI)
   Strategische koper
   Database aangeboden bedrijven
   Database met kandidaat kopers
   Gratis nieuwsbrief aanvragen
   Privileged search
   Algemene Voorwaarden Strategische Kopers
   Algemene voorwaarden Management Buy-In (MBI)


Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Ik wil een bedrijf kopen > Database aangeboden bedrijven > 218 Industrie > 218 voedingsindustrie

Investeerder gezocht voor moderne producent van onderscheidende Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteitProfielnummer:
S09716

Profielinformatie:
Een producent van onderscheidende Griekse foodproducten is op zoek naar versterking van het werkkapitaal met ? 250.000.De onderneming betreft een familiebedrijf van goed Nederlands sprekende, hoog opgeleide native Grieken (vader en zoon), die meer dan 30 jaar food ervaring in Nederland hebben. Enige jaren geleden hebben zij in Griekenland een compleet nieuw productiebedrijf opgezet voor de productie van authentieke Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteit. Na een periode van inactiviteit gedurende de Griekse crisis, is de fabriek sinds begin 2016 weer operationeel. Onderscheidend zijn de kwaliteit, de prijs en het feit dat alle producten (sauzen, bonen, erwten, uitjes, tomaten) in glazen potjes worden geleverd, terwijl de concurrentie dat nog in blik doet. De concurrentie bestaat uit slechts twee Griekse bedrijven die gezamenlijk de prijzen voor deze producten hoog houden.

Het productieproces is modern en gecertificeerd, de producten zijn van hoge kwaliteit en zeer gewild. De belangstelling voor deze producten vanuit groothandels en supermarktketens is zeer groot, zowel in Griekenland als daarbuiten. Er wordt reeds gexporteerd naar diverse landen, waaronder Nederland, Belgi, Duitsland, Engeland, Zweden, Roemeni en Isral. Momenteel is de verhouding domestic / export nog 70 / 30%, maar bij voldoende armslag om aan de buitenlandse vraag te kunnen voldoen zal dat wijzigen naar 40 / 60%. De fabriek is zodanig compleet ingericht dat ook andere producten dan de huidige daar kunnen worden geproduceerd en heeft een capaciteit van ? 5 miljoen omzet per jaar.

De groei van de onderneming wordt belemmerd door gebrek aan werkkapitaal.
Gezocht wordt naar een betrokken (liefst strategische) investeerder, die niet alleen geld inbrengt, maar tevens als klankbord kan dienen m.b.t. de verdere ontwikkeling van het product en de organisatie en een internationaal netwerk heeft via welk de producten kunnen worden afgezet. Daarbij zijn alle opties open, waaronder het gezamenlijk opzetten van een Nederlandse verkoopmaatschappij, via welke alle export van de onderneming kan worden geleid.
Benodigd is ? 250.000 werkkapitaalfinanciering, waarmee het omzetniveau kan worden verveelvoudigd. Deze investering kan worden gedaan in de vorm van een (converteerbare) lening of een aandelenparticipatie of elk werkbaar alternatief. Informatiememorandum en cijfers zijn beschikbaar.Branche:
Industrie / voedingsindustrie

Regio:
Internationaal

Overnamerichtprijs:
N.o.t.k

Opties:
Terug | Print | Doorsturen

Neem contact met mij opAanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen