web
			stats
Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Zoeken naar aangeboden bedrijven

Sector
Subsector
Land
Regio
Profiel

Ik wil een bedrijf kopen

   Management Buy-In (MBI)
   Strategische koper
   Database aangeboden bedrijven
   Database met kandidaat kopers
   Gratis nieuwsbrief aanvragen
   Overname stappenplan
   Algemene Voorwaarden Strategische Kopers
   Algemene voorwaarden Management Buy-In (MBI)


Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Ik wil een bedrijf kopen > Database aangeboden bedrijven > 218 Industrie > 218 voedingsindustrie

WijngaardProfielnummer:
S10944

Profielinformatie:
Ter overname wordt aangeboden een unieke locatie waarop een wijngaard (circa 1,5 hectare met 3.500 planten) alsmede een daaraan gekoppelde horecagelegenheid en dagbestedingscentrum in het kader van de WMO zijn gevestigd in de randstad.

De wijngaard produceert circa 3.000 tot 4.000 flessen per jaar. De exploitatie geschiedt deels met vrijwilligers. De wijnen wordt zowel op locatie als via speciaalzaken en geschonken in diverse horecagelegenheden in de regio. Voor de productie beschikt men over een wijnkelder met beheerste klimatologische omstandigheden. Op de begane grond is het wine experience centre gevestigd, naast verkoopactiviteiten wordt deze ruimte ook gebruikt voor workshops en vergaderingen.

De horeca-activiteiten worden momenteel in beperkte mate gexploiteerd. Op jaarbasis worden (zonder marketinginspanningen) circa 150 evenementen verzorgd, uiteenlopend van vergaderingen, wijnproeverijen, trouwerijen, verjaardagen, relatiemeetings en gerelateerde vergader-/horeca-activiteiten. Er bestaan (vooralsnog) geen publieke (dag- of avond)horeca-activiteiten met specifieke openingstijden. Tevens is er beschikking over een terras (op de zuidzijde) met uitzicht over de wijngaard. Ook is er een aparte vergaderruimte ingericht waar maximaal 12 personen kunnen vergaderen.

Daarnaast is er een grote zaal voor de dagbestedingsactiviteiten. Dagbesteding richt zich nu hoofdzakelijk op senioren met geheugenproblematiek (alzheimer, dementie, CVA, Parkinson e.d.). Er is aansluiting gevonden bij Landzijde, een overkoepelende organisatie van zorgboerderijen in Noord-Holland. Zij sluiten de contracten met gemeenten, verzorgen zij ook de verdere financile afwikkeling en vormen zo een buffer tussen gemeenten en individuele zorgboer. Deze activiteiten zijn winstgevend en onlosmakelijk verbonden met de huidige erfpachtconstructie van de locatie. Er is een gegadigde voor de exploitatie van de dagcentrumactiviteiten. Het personeel wordt via payroll of als ZZP ingeschakeld en zijn dus niet in dienst.

De huidige activiteiten worden gexploiteerd vanuit een holding met 2 werkmaatschappijen. Het onroerend goed (en erfpacht) bevinden zich in de holding. Dit zal via een activatransactie worden overgedragen. De voorkeur gaat uit naar een directe overdracht van de aandelen, waarbij de huidige ondernemer in principe bereid is nog een (beperkte) periode aan wijngaard verbonden te blijven.


Branche:
Industrie / voedingsindustrie

Regio:
Randstad

Overnamerichtprijs:
N.o.t.k

Opties:
Terug | Print | Doorsturen

Neem contact met mij opAanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen