web
			stats
Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Zoeken naar aangeboden bedrijven

Sector
Subsector
Land
Regio
Profiel

Ik wil mijn bedrijf nu of op termijn verkopen

   Ik wil mijn bedrijf op termijn verkopen
   Dienstverlening verkopers
   Database met kandidaat kopers
   Database aangeboden bedrijven
   Gratis nieuwsbrief aanvragen
   Overname stappenplan
   Algemene voorwaarden Verkopers


Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Ik wil mijn bedrijf nu of op termijn verkopen > Database aangeboden bedrijven > 222 ICT > 60 software

Softwareapplicatie voor vergaderingenProfielnummer:
S11105

Profielinformatie:
Ter overname wordt aangeboden een softwareapplicatie in de wereld van vergaderen.
Deze softwareapplicatie is een vergadertool en heeft kenmerken van een app. voor persoonlijke effectiviteit en wordt ook deels als zodanig in de markt gezet. Maar feitelijk is het een ICT-oplossing, gericht op de zakelijke markt (een business-to-business product). Binnen de ICT-branche valt deze tool onder de categorie kantoorautomatisering (Collaboration Tools).

Deze vergadertool is een webapplicatie die organisaties beter helpt (samen)werken door het vergaderproces te stroomlijnen. De gedachte hierachter is dat vergaderen (of, meer algemeen: ?Afstemmen, Besluiten en Communiceren?) bij uitstek het proces is waar samenwerking vorm krijgt en waar veel winst in zowel efficiency als effectiviteit te behalen valt.

Wie zijn de klanten? Dit zijn alle organisaties, zowel professioneel als niet-professioneel, waar wordt vergaderd. Dit kunnen verenigingen zijn maar ook het bedrijfsleven of de (lokale) overheid of binnen het onderwijs. Inmiddels hebben enkele gemeentes deze vergadertool als standaard in gebruik.

Het product verspreidt zich viraal onder gebruikers, niet alleen binnen organisaties maar ook tussen organisaties. Dit vereist weinig verkoopinspanningen en er is geen sprake van implementatie bij de klanten. Deze kenmerken maken het product schaalbaar. Daarom ligt de prijs per gebruiker fors lager dan die van concurrerende producten waarbij vaak sprake is van lange verkoopcycli en van forse eenmalige kosten voor training en implementatie. Ondanks dat er momenteel diverse vergadertools in de markt zijn, is er geen enkele meertalige tool die van de grond af is ontwikkeld voor multi-organisatie- en organisatie overschrijdend gebruik.

Vrijwel alle concurrerende tools worden verkocht en gemplementeerd per organisatie. Daardoor zijn ze niet alleen minder effectief, maar missen ze ook de virale potentie en schaalbaarheid. Het businessmodel achter deze vergadertool is derhalve uniek, en zit ook in technische zin diep verankerd in het product. Dit is niet eenvoudig door concurrenten na te bootsen.

Het overgrote deel van de organisaties werkt niet met specifieke vergaderinformatiesystemen maar met substituten. Voor het maken van agenda?s, verslagen en actielijsten gebruikt men meestal generieke tools zoals Word, Excel, email, Evernote en Dropbox. Deze tools ondersteunen het vergaderproces niet, maar zijn wel concurrenten.

De klanten kopen deze online softwareapplicatie omdat het eenvoudig en effectief in het gebruik is en snel te implementeren. Binnen een account kan een gebruiker lid worden van een onbeperkt aantal organisaties. De gebruiker kan zelf ook organisaties en teams aanmaken en daar andere gebruikers voor uitnodigen. Organisaties moeten een betaald abonnement op softwareapplicatie nemen. Het tarief is per gebruiker, en hoe meer gebruikers er worden toegevoegd, hoe lager het tarief wordt.

De onderneming heeft een omvang van tussen 1 en 5 FTE
Omzet 2017: < euro 100.000,- (in 2018 stijgend) met een genormaliseerde EBITDA tussen euro 0,- en euro 25.000,-;

Het bedrijf kent ruim 6.000 geregistreerde gebruikers,ruim 3.000 gebruikers waarvan ongeveer 1.000 actieve gebruikers;
Er zijn tussen tussen de 25 en 50 abonnementen.Branche:
ICT / software

Regio:
Heel Nederland

Overnamerichtprijs:
N.o.t.k

Opties:
Terug | Print | Doorsturen

Neem contact met mij opAanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen