web
			stats
Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Zoeken naar aangeboden bedrijven

Sector
Subsector
Land
Regio
Profiel

Ik wil mijn bedrijf nu of op termijn verkopen

   Ik wil mijn bedrijf op termijn verkopen
   Dienstverlening verkopers
   Database met kandidaat kopers
   Database aangeboden bedrijven
   Gratis nieuwsbrief aanvragen
   Het overnamestappenplan
   Algemene voorwaarden Verkopers


Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Ik wil mijn bedrijf nu of op termijn verkopen > Database aangeboden bedrijven > 50 Groothandel > 48 food

Handelsactiviteit foodProfielnummer:
S11313

Profielinformatie:
Ter overname wordt aangeboden een bedrijfsactiviteit, inclusief de actuele voorraad per overnamedatum.

De portefeuille betreft consumables in de vorm van suikervervangers. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende markt van gezonde voeding en alternatieven voor suiker. De toepassingen variren van gebruik in bakproducten, sauzen, marinades en kookproducten alsook in warme en koude dranken

Het totale assortiment bestaat inmiddels uit 17 producten (en daarbinnen meerdere smaken), welke allemaal worden geleverd door een fabrikant in China. Met deze fabrikant is een exclusief contract gesloten voor de handelsactiviteiten in de gehele Benelux. De fabrikant levert de producten inclusief verpakking en het contract kan worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Binnen het huidige contract kan de productie en levering nog sterk worden uitgebreid. De fabrikant garandeert een hoge kwaliteitsstandaard, welke nodig is voor de Nederlandse markt. Onder meer voldoet de producent volledig aan de voorwaarden die HACCP stelt.

Verkoop van de producten vindt plaats via de eigen webshop, shop-platforms van derden, via de groothandel en aan een aantal grote winkelketens in Nederland en Belgi. De handling en transport is momenteel uitbesteed aan een handlingbedrijf in het zuiden van Nederland. Verwacht wordt dat de omzet in 2019 zal uitkomen rond 433.000 euro. De marge op producten variren van 22% tot 85%, afhankelijk van het product en het verkoopkanaal.

De overname betreft eveneens de actuele voorraad per overnamedatum. Deze voorraad bevindt zich bij het handlingbedrijf en heeft een omvang die voor de onderneming een snelle levertijd mogelijk maakt. Er zijn geen incourante voorraden aanwezig, wat de overnemende partij in staat stelt om de leveringen te garanderen. Aan een aantal winkelbedrijven wordt op bestelling geleverd, waarbij de levertijd ongeveer 10 tot 12 weken bedraagt. Het vervoer vindt per containerschip plaats.

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een (groot) handelsbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding van haar assortiment en klantengroep en zich beweegt om de groeiende markt van gezonde voeding.

De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper.

Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande eenmanszaak. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Branche:
Groothandel / food

Regio:
Heel Nederland

Overnamerichtprijs:
N.o.t.k

Opties:
Terug | Print | Doorsturen

Neem contact met mij opAanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen